Väliaikainen valmistelutoimielin vetoaa Satakunnan sairaanhoitopiiriä harkitsemaan valtakunnalliseen Una-yhteishankkeeseen osallistumista

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) päätti perjantai-iltapäivän 26.1. kokouksessaan yksimielisesti vedota, että Satakunnan sairaanhoitopiirin hallitus harkitsisi Una-osakeyhtiön perustamiseen liittymistä sen laajuuden ja merkittävyyden takia.

Una on valtakunnallinen julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteishanke, jonka avulla sote-tietojärjestelmien ekosysteemiä uudistetaan vaiheittain. Unan avulla pyritään luomaan asiakaslähtöisten sote-tietojärjestelmien kokonaisuus. Tällä hetkellä Satakunta on jäämässä Suomen ainoaksi maakunnaksi, jossa sairaanhoitopiiri ei ole mukana Una Oy:n perustamisessa ja Una-ytimen hankinnassa. Harkinta tulisi tehdä Una-ytimen kilpailutuksen aikana 31.3.2018 mennessä.

UNA-ydin yhdistää uudella tavalla eri tietolähteitä saumattomasti. Tämä mahdollistaa sen, että asiakasta ja potilasta hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Ammattilaisen ja asiakkaan yhteistyö paranee yhteisen tiedon ympärillä. Asiakas saa oikeat ja oikein kohdennetut palvelut sekä suunnitelmalliset palvelukokonaisuudet ja hoidot. Tämä osaltaan edesauttaa sitä, että maakunnassa ja valtakunnallisesti saavutetaan merkittäviä sote-sektorin säästöjä.

Tutustu Una-hankkeeseen:

.

 

Lisätietoja antavat:
Asko Aro-Heinilä, vt. maakuntajohtaja, puh. 050 350 1505
Jukka Mäkilä, muutosjohtaja, p. 044 092 8000
Timo Vesiluoma, muutosjohtaja, puh. 044 711 4330
Terttu Nordman, muutosjohtaja, puh. 044 701 8053 (ma 29.1. alkaen)