Konsernistrategian valmistelija suunnittelee uuden maakuntakonsernin rakenteellista kokonaisuutta

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntauudistuksen konsernistrategian valmistelija Reijo Siltala on aloittanut tehtävissään. Siltala toimii tehtävässä Kokemäen kaupunginjohtajan virkansa ohella. Hän työskentelee maakuntauudistuksessa 40% työpanoksella.

Konsernistrategian valmistelijana Siltalan tehtäviin kuuluu suunnitella ja valmistella uuden maakuntakonsernin rakenteellista kokonaisuutta. Kokonaisuutta suunnitellaan kiinteässä yhteistyössä maakuntauudistuksen valmisteluryhmien sekä uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden kanssa. Myös valtakunnallinen verkostoituminen on Siltalan tehtävissä keskeisessä roolissa.

− Uusi Satakunnan maakunta yhdistää useampia kymmeniä organisaatioita ja 11 000 työntekijää, joten tehtävä on ehdottomasti haasteellinen, mutta kiinnostava. Maakuntauudistus on uudistuksena massiivinen, sillä tämän mittaluokan fuusioita ei Suomessa ei ole ennen tehty, ei julkisella eikä yksityisellä puolella. Kokemus kuntajohtamisesta antaa hyvän näkökulman strategiseen suunnittelutyöhön ja poliittisten toimijoiden kanssa työskentelyyn, Siltala kertoo.