Uusien maakuntien perustamisen tehtävät ja ICT-järjestelmät esillä Vatessa

with Ei kommentteja

Uusien maakuntien perustamisen tehtävät ja ICT-järjestelmät puhuttivat Satakunnan maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen kokouksessa perjantai-iltapäivänä 16.2.

− Maakuntauudistuksen valmistelun aikataulun mukaan uudet maakunnat perustetaan 1.6.2018 alkaen ja tämän hetkisen tiedon mukaan ne voivat aloittaa toimintansa väliaikaishallinnon toimesta 1.7.2018. Kun uusi maakunta perustetaan, päättyy maakuntaliittojen vastuu uusien maakuntien perustamisesta. Uutena oikeushenkilönä maakunta tarvitsee hallintoonsa mm. talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmät sekä oman tietohallinnon, kertoo vt. maakuntajohtaja, Vaten puheenjohtaja Asko Aro-Heinilä.

Talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien käyttöönottoprojektin lähtökohtana on käynnistää maakunnan toiminta sellaisilla järjestelmillä, jotka ovat laajennettavissa koko tulevan maakunnan tarpeisiin. Vate esittää käyttöönottoprojektiin ja tietohallinnon perustamisen suunnittelun osaprojektiin liittyviä hankintoja maakuntahallituksen päätettäväksi.

Kokouksessaan Vate keskusteli myös tulevan Satakunnan maakunnan laboratoriopalveluiden järjestämisvaihtoehdoista. Sote-uudistuksen myötä julkisen sektorin laboratoriomarkkinat ovat murroksessa. Satakunnan laboratoriopalveluiden järjestämisvaihtoehtoja käsitellään maakuntahallituksessa ja maakuntauudistuksen vapaaehtoisessa poliittisessa ohjausryhmässä.

Uusien maakuntien perustamisen myötä myös ELY-keskusten ja TE-toimistojen yritys- ja työllisyyspalveluita yhdistetään ja uudistetaan. Nämä palvelut siirtyvät pääosin uusien  maakuntien järjestettäviksi. Vate loi kasvupalveluvalmistelijoiden alustusten avulla katsauksen Satakunnan kasvupalveluiden valmistelutilanteeseen.