Digi-iltapäivässä esiteltiin tulevaisuuden ratkaisuja

with Ei kommentteja

Poriin kokoontui tänään joukko digitaalisista palveluista kiinnostuneita kuntien ja sairaanhoitopiirin edustajia sekä hankeväkeä.

– Sote-uudistuksessa tullaan tarvitsemaan erilaisia digitaalisia ratkaisuja. Tämän tilaisuuden tarkoituksena on herättää keskustelua erilaisista vaihtoehdoista ja perehtyä mahdollisuuksiin, Pirjo Rehula I&O hankkeesta totesi avauspuheenvuorossaan.

Prizztech Oy:n projektipäällikkö Niina Holappa esitteli SAMK:n kanssa yhteistyössä toteutettua Hyväksi-toimintamallia, jossa on kokeiltu useita hyvinvointiteknologisia ratkaisuja.

– Hyvinvointiteknologian tuotteita ja palveluita kehitetään yhteistyössä käyttäjien, yritysten sekä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Olemme saaneet hyvää palautetta arkea helpottavista ratkaisuistamme. Kuulemme mielellämme jatkossakin sote-sektorin toiveita ja ajatuksia, Holappa kertoi.

Tilaisuuteen kutsutut palveluntuottajat esittelivät laajasti erilaisia digitaalisia ratkaisuja yksittäisestä verensokerin etämittauksesta laajaan asiakkaan palvelutarpeen arviontiin ja seurantaan. Esillä oli esimerkkejä kansallisista toteutuksista ja kokeiluista.

Esitykset antoivat esimakua tulevaisuuden mahdollisuuksista siirtää tietoa vaivattomasti erilaisten tietojärjestelmien välillä. Tilaisuudessa keskusteltiin siitä missä erilaisia ratkaisuja voitaisiin tulevassa maakunnassa hyödyntää. Nykyteknologialla on mahdollista rakentaa ratkaisuja, joilla voidaan tehostaa toimintaa ja parantaa palveluja.