Seuraa Satakunnan Oma maakunta -tilaisuutta suorana lähetyksenä!

with Ei kommentteja

Valtioneuvoston Oma maakunta -kierros pysähtyy tänään 17.5. Porissa!

Aamupäivän osuutta tilaisuudesta voit seurata live-streamin kautta osoitteessa:

Tilaisuudessa ratkotaan maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon kriittisiä kysymyksiä Satakunnassa. Oma maakunta -tilaisuus muodostuu kahdesta osiosta: vuorovaikutteisesta kyselytunnista ja työpajoista. Vuorovaikutteista kyselytuntia on mahdollista seurata live-streamin kautta. Se tulee myöhemmin tallenteena katsottavaksi myös Satakunnan maakuntauudistuksen YouTube-tilille.

Tilaisuus on maakuntien tapaan monialainen. Se tarjoaa mahdollisuuden keskustella kaikista muutokseen liittyvistä asioista, kuten:

  • uuden maakunnan perustamisesta, organisoitumisesta, taloudesta ja palvelujen järjestämisestä,
  • uuden maakunnan elinvoimasta, ympäristötehtävistä maakunnan menestystekijöinä, työllisyyden edistämisestä, kansainvälistymisestä, palvelujen asiakaslähtöisyydestä, valinnanvapaudesta ja integraatiosta, digitalisaatiosta, varautumisesta, pelastustoimesta, ympäristöterveydenhuollosta, maa- ja elintarviketaloudesta sekä joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä.

Oma maakunta -tilaisuuteen on kutsuttu maakunnissa uudistuksen toimeenpanon valmistelussa aktiivisesti mukana olevat eri alojen virkamiehet, luottamushenkilöt ja sidosryhmät. Tilaisuudessa on mukana asiantuntijoita muutoksen valmistelun keskeisistä ministeriöistä: VM, STM, MMM, TEM, YM, SM, LVM.