Biopankki on mahdollisuus tutkimukselle

with Ei kommentteja

Satakunnan toinen monitieteinen sote-alan tutkijafoorumi järjestettiin torstaina 31.5.2018. Paikalle saapui yli 30 tutkijaa tai tutkimuksesta kiinnostunutta. Dosentti, sairaalafyysikko Anu Holm kertoi biopankki Aurian tutkimukselle tuomista mahdollisuuksista.

− Aurian tutkimukselle tarjoamia mahdollisuuksia ei ole vielä kovin paljon hyödynnetty, mutta muutama tutkimus on jo tuonut esiin sen tarjoamia mahdollisuuksia. Esimerkiksi syöpätutkimuksessa on huomattu, että toimintamalleilla on vaikutusta hoitotuloksiin, toteaa Anu Holm.

Alustus herätti vilkasta keskustelua, jonka pohjalta todettiin, että maakunnassa on valmiutta käynnistää laaja-alaisia monitieteisiä biopankkia hyödyntäviä tutkimushankkeita. Biopankkitutkimuksen lisäksi löydettiin yhteisiä tarpeita myös palveluiden ja prosessien vaikuttavuuden ja johtamisen tutkimiseen.

Foorumissa keskusteltiin myös tulevan maakunnan sote-alan tutkimus- kehittämis- ja koulutustoiminnasta. Lisäksi sovittiin, että tutkijoiden verkostoitumisen tueksi otetaan käyttöön Tampereen yliopiston Porin yksikön kehittämä sähköinen Posok-alusta.

Tutkijafoorumin tavoitteena on kehittää yhteistyöalueen tutkimuksen ja kehittämisen rakennetta sekä yhteistyötä maakunnan ja oppilaitosten välillä. Tutkijayhteistyön tavoitteena on vahvistaa tutkijoiden verkostoitumista ja monitieteellistä yhteistyötä. Tarkoituksena on myös edistää uusien, yhteistyöhön perustuvien tutkimushankkeiden syntymistä. Foorumiin ovat tervetulleita kaikki tutkijat, tutkimusorganisaatiossa työskentelevät ja tutkimuksesta kiinnostuneet.

Seuraava tutkijafoorumi pidetään alkusyksystä 2018. Järjestelyvastuussa on tuolloin Porin yliopistokeskus.