Lakimiesharjoittelussa Satakunnan maakuntauudistuksessa

with Ei kommentteja

Turun yliopiston oikeustieteen opiskelija Julia Lumijärvi on ollut Satakunnan maakuntauudistuksessa lakimiesharjoittelijana kevään 2018 ajan. Lakimiesharjoittelijana Julia on päässyt perehtymään erityisesti sopimusten selvitystyöhön, joka on keskeinen osa maakuntauudistuksen valmistelua. Maakunnalle siirtyy suuri määrä muun muassa erilaisia sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyviä sopimuksia kunnista ja kuntayhtymistä.

Nyt kun Julian harjoittelu alkaa olla loppusuoralla, on aika kysellä Julialta kuulumisia kevään harjoittelun jälkeen.


Miten olet viihtynyt Satakunnan maakuntauudistuksessa?
Olen viihtynyt todella hyvin! Projektitoimistossa on ollut mukavaa työskennellä, sillä ilmapiiri ja yhteishenki on ollut aivan ihana. On ollut myös mielenkiintoista työskennellä eri alojen huippuosaajien kanssa, jotka kaikki tuovat oman panoksensa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.


Millaisia työtehtäviä olet päässyt tekemään harjoittelun aikana?
Olen päässyt tekemään todella monipuolisia työtehtäviä erityisesti sopimusoikeudellisten kysymysten parissa. Olen ollut myös mukana seulomassa hallintopäätöksiä ja muita julkishallinnollisia asiakirjoja, sekä osallistunut useisiin erilaisiin seminaareihin.


Mikä on ollut mielenkiintoisinta harjoittelun aikana?
Olen harjoittelun aikana kiinnostunut sekä myös oppinut valtavasti sopimusoikeudellisista kysymyksistä, joiden suuren merkityksen olen ymmärtänyt kunnolla harjoittelun aikana. Toivonkin tulevaisuudessa pääseväni syventämään osaamistani sopimusoikeudesta.

Itselläni on taustaa sosiaali- ja terveydenhuollosta ja olen tehnyt tutkimusta kunnissa tapahtuvasta poikkihallinnollisesta yhteistyöstä osana terveyden edistämistä. Onkin ollut mielenkiintoista nähdä, miten poikkihallinnollinen yhteistyö toteutuu käytännön tasolla julkishallinnossa.