Maakuntahallinnon tulevat tehtävät (7.4.2016)

with Ei kommentteja

Hallitus on täsmentänyt linjauksiaan sote- ja aluehallintouudistuksesta kehysriihessä ja reformiministeriryhmän neuvotteluissa. Hallitus linjasi 5.4. käymissään neuvotteluissa tehtävät, jotka kuuluvat maakunnille vuoden 2019 alusta lukien. Maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä. Maakunnille siirtyy tehtäviä ELY-keskuksista, TE-toimistoista, aluehallintovirastoista, maakuntien liitoista ja kunnista. Tarkemmat tiedot maakunnille osoitettavista tehtävistä löytyvät hallituksen linjauksesta, joka on luettavissa osoitteessa http://alueuudistus.fi/ajankohtaista sekä >> Hallituksen linjaus maakuntahallinnon tehtävät 5.4.2016-1

Uudistuksen valmistelu jatkuu hallituksen linjausten jälkeen siten, että valtiovarainministeriö asettaa aluehallinnon uudistusta valmistelevan projektiryhmän ja tarvittavat valmisteluryhmät. Jatkotyöhön otetaan mukaan keskeiset ministeriöt, muutoksen kohteena olevat organisaatiot sekä henkilöstön edustajat. Aluehallintouudistuksen vastuuministerinä toimii kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen. Hän pitää tärkeänä sitä, että henkilöstö osallistuu uudistuksen jatkovalmisteluun. Uudistuksen onnistuminen edellyttää Vehviläisen mukaan hyvää vuorovaikutusta sekä muutosviestintää ja -tukea.