Satakunta jatkaa maakunta- ja soteuudistuksen valmistelua

with Ei kommentteja

Sosiaalisessa mediassa on keskiviikon ja torstain aikana levinnyt huhua, jonka mukaan Satakunnassa oltaisiin keskeyttämässä maakunta- ja soteuudistuksen valmistelutyö. Huhu ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Satakunnassa on edelleen vahva tahto edistää maakunta- ja soteuudistuksen toteutumista.

– Satakunnan maakunta- ja soteuudistuksen valmistelua ei ole päätetty lopettaa. Uudistuksen valmistelu jatkuu edelleen yhteisymmärryksessä ja hyvin aktiivisesti. Valmistelun etenemisen tukemiseksi lähdetään selvittämään myös sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymämallisen toteuttamisen mahdollisuuksia. Tämä selvitystyö on vasta käynnistymässä, mutta missään tapauksessa kuntayhtymämallin toteutus ei korvaa maakunta- ja soteuudistuksen valmistelua, vaan tukee sitä, kertoo vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.

– Satakunnan poliittisten piirijärjestöjen edustajat tapasivat eilisaamuna ja totesivat kokouksessaan, että maakunta- ja soteuudistuksen valmistelutyötä ei tule keskeyttää. Satakunnassa haemme valmistelutyöllemme sellaiset lähtökohdat, että uusi maakunta voi aloittaa toimintansa, kun lainsäädäntö on valmis. Kuntayhtymäpohjaisen valmistelun kautta tarkastellaan, olisiko Satakunnassa mahdollista käynnistää joiltain osin sote-palveluiden toiminta jo yleistä aikataulua nopeammin. Satakunnassa sote-valmistelu on edennyt pitkälle ja meillä olisi joiltain osin valmiuksia käynnistää toiminta jo ennen vuotta 2021, toteaa maakuntauudistuksen vapaaehtoisen poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Reijo Kallio.

 

Lisätietoja antavat:
Asko Aro-Heinilä, vt. maakuntajohtaja, puh. 050 350 1505
Reijo Kallio, vapaaehtoisen poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja, puh. 050 511 3163