Satakunnan kunnat ja julkiset sote-toimijat keskustelemaan maakunta- ja soteuudistuksen valmistelusta

with Ei kommentteja

Maakuntajohtaja on maakuntahallituksen päätöksen mukaisesti kutsunut koolle tilaisuuden, jonka tavoitteena on keskustella maakunta- ja soteuudistuksen valmistelusta ja vapaaehtoisuuteen perustuvan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän perustamisesta Satakuntaan. Vapaaehtoisen kuntayhtymän perustaminen voi tulla ajankohtaiseksi, erityisesti mikäli maakunta- ja soteuudistuksen lainsäädäntö ei etene eduskunnassa.

Tilaisuuteen on kutsuttu Satakunnan kuntien, Satakunnan sairaanhoitopiirin, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän ja Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän luottamushenkilö- ja virkamiesjohto.

−  Keskustelu Satakunnan yhteisen, vapaaehtoisuuteen perustuvan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän perustamisesta on tarpeen, koska siirtymäaika maakunta- ja soteuudistuksen tuomien muutosten voimaantulolle on pitkä. Kuntayhtymän valmistelu ei korvaisi maakunta- ja soteuudistuksen valmistelutyötä, vaan toimisi sen tukena, sillä maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu jatkuu Satakunnassa lakiesitysten mukaisesti, kertoo vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä tilaisuuden taustoista.

Tilaisuuden järjestämisestä on keskusteltu maakuntahallituksen sekä poliittisten piirijärjestöjen neuvottelijoiden kanssa. Satakunnan maakuntauudistuksen vapaaehtoinen poliittinen ohjausryhmä kannatti syksyn ensimmäisessä kokouksessaan 11.9. tilaisuuden järjestämistä.

− Satakunnassa tahto muutokseen on vahva ja valmius toiminnan käynnistämiseen on olemassa. Kuntayhtymämallista keskustelu vahvistaa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistä maakunnallisesti ja on erinomainen kanava tuoda esiin ajatuksia, joita kuntayhtymä herättää, tiivistää maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Reijo Kallio kokouksessa käytyä keskustelua.