Satakunnan sote-alan tutkimusfoorumin toiminta on vakiintumassa

with Ei kommentteja

Satakunnan sotealan monitieteinen tutkijafoorumi kokoontui kolmanteen tapaamiseensa tiistaina 9.10. Porin yliopistokeskuksessa. Paikalle saapui noin 30 tutkijaa ja tutkimusorganisaation edustajaa. Tällä kertaa yhtenä teemana oli Terveyspalvelujen analytiikka -koulutus, joka on tuotettu yhteistyössä Sitran, Satakunnan Ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tallinnan yliopiston kanssa. Koulutusta esittelivät Andrew Sirkka ja Sari Merilampi. Lisäksi opiskelijat Hanna-Kaisa Knihti ja Minna-Maarit Ampio kertoivat opinnoissaan tekemistään analytiikkakokeiluista.

− Analytiikalla on paljon annettavaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tietoa voidaan hyödyntää monella tasolla niin käytännön hoitotyöstä prosessien suunnitteluun ja organisaation johtamiseen, totesi foorumiin ensi kertaa osallistunut SATSHP:n potilasturvallisuuskoordinaattori Lotta Nikki.

Tilaisuudessa pohdittiin myös tutkijafoorumin toimintatapoja ja sitä, miten verkostoituminen palvelee tutkimusta ja uusia tutkimusavauksia parhaiten. Projektiasiantuntija Ronja Kuokkanen esitteli Tampereen yliopiston kehittämää POSOK -alustaa, joka tukee verkostoitumista ja mahdollistaa uusien tutkimusten yhteisideoinnin. Vaikka alusta vaatii vielä markkinointia ja kehittämistä, sitä käytetään yhteisenä työalustana foorumin toiminnassa. Posok-alusta löytyy osoitteesta https://posok.uta.fi.

Maakuntauudistuksen hanketoiminnan päällikkö Mari Niemi kertoi sote-uudistuksen valmistelun yhteydessä tehtävästä monialaisesta sote-alan tutkimusyksikön kehittämistyöstä.

− Sote-valmistelun suunnittelu on Satakunnassa jo pitkällä. Seuraavassa vaiheessa onkin tavoitteena aloittaa eri teemoihin liittyen käytännön pilotointi yhdessä maakunnan sote-toimijoiden kanssa. Myös tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja osaamiskenttään tullaan esittämään konkreettisia toimia, Niemi totesi.

Tutkijafoorumi on yksi sotealan tutkimusyksikön toimintamuodoista. Malli on saanut myös valtakunnallista kiitosta.

Tutkijafoorumi kokoontuu seuraavan kerran tammi-helmikuun vaiheessa Satakunnan ammattikorkeakoululla. Tätä edeltää avoin kysely, jossa haetaan kaikkien tutkijoiden ja tutkimuksesta kiinnostuneiden toiveita ja näkemyksiä verkoston toimintaan liittyen.

Tutustu tutkijafoorumin 9.10.2018 esityksiin:

Kampus-Sote ja portaali esittely tutkijafoorumi Pori 9.10.2018 Kuokkanen

Health Analytics at SAMK

EBMeDS TYÖKAVERINA

Diaesitys21.9_Hanna-Kaisa Knihti

Coclusions_IHAS

 

Lisätietoja antavat:
Hanketoiminnan päällikkö Mari Niemi etunimi.sukunimi@satshp.fi
Kehityspäällikkö Kimmo Laakso etunimi.sukunimi@utu.fi
Tutkijatohtori Mervi Vähätalo etunimi.sukunimi@utu.fi
Yliopettaja Anne Kärki etunimi.sukunimi@samk.fi