Satakunnan maakunnan palvelulupausta työstämässä

with Ei kommentteja

Satakunnassa laaditaan parhaillaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelulupausta. Palvelulupaus on maakunnan asukkaille osoitettu tahdonilmaisu siitä, miten maakunta toteuttaa järjestämisvastuullaan olevat sosiaali- ja terveyspalvelut asukkaiden tarpeet ja näkemykset huomioon ottavalla tavalla.

Palvelulupaus tehdään yhdessä satakuntalaisten kanssa. Palvelulupausta on työstetty yhdessä asukkaiden kanssa muun muassa SuomiAreenan kansalaistorilla sekä Satakunnan kokemus- ja järjestötoimijoille järjestetyissä tilaisuuksissa.

− Palvelulupauksen työstämiseen osallistuneet satakuntalaiset pitävät tärkeänä lähellä olevaa, nopeasti saatavaa ja laadukasta palvelua, kertoo maakuntauudistuksen sote-koordinaattori Minna Nevalainen.

Palvelulupauksen laadinta jatkui perjantaina 14.12., kun maakuntauudistuksen toimijat kokoontuivat osaltaan jatkamaan palvelulupauksen työstämistä. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa palvelulupauksen sisällöstä ja siitä, miten palvelulupauksen seuranta ja arviointi tulisi tulevassa maakunnassa toteuttaa. Sosiaali- ja terveysministeriön Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeen hankepäällikkö Vuokko Lehtimäki avasi tilaisuudessa palvelulupauksen taustaa ja tarkoitusta tulevan järjestäjän, maakunnan, näkökulmasta.

Palvelulupauksessa olennaista on sen tekeminen yhdessä Satakunnan asukkaiden kanssa sekä yhteistyökumppaneiden kanssa, laajasti osallistaen. Satakunnassa on tehty paljon töitä Satakunnan asukkaiden osallisuuden kehittämiseksi. Maakunnallisen, laaja-alaisen yhteistyön tuloksena on syntynyt Osallisuus Satakunnassa -asiakirja, jonka sisältöä ja toimenpide-ehdotuksia tilaisuudessa esitteli Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen.