Maakunnallinen yhteistyö maahanmuuttajien palveluissa

with Ei kommentteja

Kevään aikana järjestetään kaksi tilaisuutta aiheenaan maakunnallinen yhteistyö maahanmuuttajien palveluissa. Tavoitteena on käynnistää kasvu- ja sote-palvelujen yhdyspinnoilla keskustelua siitä, millaisia erityiskysymyksiä maahanmuuttajien palveluissa tulisi huomioida. Tilaisuuksien kohderyhmänä ovat maahanmuuttajien parissa työskentelevät kuntien eri hallinnonalojen ja TE-palvelujen ammattilaiset, palveluiden tuottajat ja kolmannen sektorin toimijat.

Lämpimästi tervetuloa mukaan:

Maahanmuuttajien palvelut kasvu- ja sotepalvelujen yhteistyönä
Aika: keskiviikkona 27.3. 12.00–15.30
Paikka: Porin perusturvan auditorio
Ilmoittautuminen 20.3.2019 mennessä. Tilaisuuteen mahtuu 140 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Luomme yhdessä perustaa maakunnallisille maahanmuuttajien palveluille
Aika: keskiviikkona 8.5. 12.00–15.30
Paikka: Porin Liisanpuiston auditoriossa.
Ilmoittautuminen 29.4.2019 mennessä. Tilaisuuteen mahtuu 120 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maaliskuun tilaisuudessa maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen TEM:stä puhuu työnjaosta kotouttamisasioissa ja kuvaa minkälaisia yhteistyörakenteita maahanmuuttajien palveluissa tarvitaan, kotoutumislaki huomioiden. Käytännön toiminnan terveiset tulevat Stadin osaamiskeskuksesta, kun osaamiskeskuksen toimijat kertovat miten siellä toimitaan maahanmuuttajien tukena. Paikalliset toimijat keskustelevat paneelikeskustelussa miltä tulevaisuus näyttää lainsäädännän valossa asiakastyön arjessa: käytännön haasteita ja tulevaisuuden ratkaisumalleja.

Toukokuun tilaisuudessa luodaan yhdessä perustaa maakunnallisille maahanmuuttajien palveluille. Tampereen ja Turun malleista paikalliset asiantuntijat tulevat kertomaan kokemustietoa, miten yhteistyötä on tehty kuntien ja työvoimapalveluiden välillä sekä miten kunnallista koordinaatiota hoidetaan maahanmuuttoasioissa.

Tutustu tilaisuuksien tarkempaan ohjelmaan.

 

Lisätietoja antavat:
Minna Viinamäki, projektisuunnittelija, Satakunto-hanke, puh. 044 701 0049
Tuija Kallio, projektisuunnittelija, Satakunto-hanke, puh. 044 701 0050