Maakuntauudistuksen valmistelun päättäminen poliittisen ohjausryhmän käsittelyssä

with Ei kommentteja

Maakuntauudistuksen valmistelu keskeytyi 8.3. perustuslaillisiin ongelmiin, ja hallituksen eropyynnön vuoksi uudistuksen valmisteluun ei ole enää edellytyksiä. Satakunnan maakuntauudistuksen vapaaehtoinen poliittinen ohjausryhmä käsitteli valmistelutyön päättämistä keskiviikkoiltana 20.3.2019 viimeisessä kokouksessaan.

− Satakunnassa maakuntauudistukseen rekrytoitu henkilöstö on hallituksen eropyynnön jälkeen kohdistanut työnsä valmistelutyön päättämiseen, tehdyn työn dokumentointiin sekä käytettyjen avustusten raportointiin. Olemme tänään saaneet valtiovarainministeriön ohjeistuksen valtionavustusten käytöstä. Rahoitusta voidaan käyttää ainoastaan uudistuksen alasajoon liittyviin tehtäviin, kertoo vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.

Valmistelua varten perustetussa projektitoimistossa on käynnistetty yhteistoimintaneuvottelut maanantaina 11.3. Valtaosa projektitoimiston henkilöstöstä siirtyy muihin tehtäviin 1.4. tai 1.5. mennessä. Projektitoimiston toiminta päättyy kokonaisuudessaan kesäkuun loppuun mennessä.

− Poliittinen ohjausryhmä kiittää kaikkia valmistelutyöhön osallistuneita. Nyt uudistuksen valmistelun päätyttyä on tärkeää miettiä, miten Satakunnassa aiotaan hyödyntää jo tehtyä, laadukasta valmistelutyötä nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Tavoitteena on herättää keskustelua siitä, missä asioissa kunnilla olisi valmius syventää yhteistyötään ja mitkä rakenteelliset uudistukset ovat nykytilanteessa maakunnallisesti tavoiteltavia. Keskustelu käynnistetään torstai-iltana 28.3. maakuntahallituksen ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen, vapaaehtoisen poliittisen ohjausryhmän sekä epävirallisen yhteistoimintaelimen tapaamisessa, kertoo poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Reijo Kallio.

Lisätietoja antavat:
Asko Aro-Heinilä, vt. maakuntajohtaja, puh. 050 350 1505
Reijo Kallio, vapaaehtoisen poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja, puh. 050 511 3163
Terttu Nordman, muutosjohtaja, 044 701 8053
Jukka Mäkilä, muutosjohtaja, 044 092 8000

Tutustu myös:
Ohjeistus maakuntien perustamiseen myönnetyn valtionavustuksen käytöstä toimitettiin maakuntien liitoille