Satakunnan maakuntauudistuksen valmistelu kohti väliaikaista valmistelutoimielintä

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntahallitus sekä Satasoten ja maakuntauudistuksen johtoryhmät kokoontuivat 20.1.2017 yhteisseminaariin suunnittelemaan Satakunnan maakuntauudistuksen etenemistä kohti uutta Satakunnan maakuntaorganisaatiota. Uusi maakunta syntyy 1.7.2017, jolloin sen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) aloittaa työnsä. Toiminnallisesti uusi maakunta aloittaa 1.1.2019.

Yhteisseminaarissa linjattiin toimenpiteitä maakuntauudistuksen ja Satasoten valmisteluprosessien yhteensovittamiseksi sekä 1.7.2017 aloittavan väliaikaisen valmistelutoimielimen perustamiseksi. Tätä valmistelevaan työryhmään esitettiin muutosjohtaja Terttu Nordmania, aluekehitysjohtaja, maakuntauudistuksen projektipäällikkö Timo Vesiluomaa ja hallintojohtaja, maakuntauudistuksen projektipäällikkö Jukka Mäkilää. Maakuntahallitus asettaa kokoonpanon 30.1.2017.

Maakuntahallitus nimeää väliaikaisen valmistelutoimielimen kesäkuussa. Valmistelutoimielin toimii 1.7.2017-28.2.2018, ja se johtaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelua ja käyttää sitä koskevaa päätösvaltaa maakuntavaltuuston toimikauden (1.3.-31.12.2018) alkuun asti. Maakuntavaltuusto valitaan ensimmäisissä maakuntavaaleissa tammikuussa 2018 presidentinvaalin yhteydessä.

Maakuntauudistuksella luodaan asiakaslähtöinen, moderni ja kustannustehokas julkinen hallinto. Maakunnan palvelukokonaisuudet (12) ovat: Sosiaali- ja terveyspalvelut, Alueiden kehittämispalvelut, Alueiden käytön palvelut, Joukkoliikennepalvelut, Kasvupalvelut, Kotoutumispalvelut, Maa- ja elintarviketuotannon palvelut, Maaseudun kehittämispalvelut, Pelastus- ja turvallisuuspalvelut, Vesien ja merenhoidon palvelut, Vesi- ja kalatalouden palvelut ja Ympäristöterveyden palvelut. Maakuntauudistuksessa ovat mukana Satakuntaliitto, Satakunnan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakunnan TE-toimisto, Satakunnan pelastuslaitos, Satakunnan kunnat ja Aluehallintovirasto.

Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Nykyisin kunnat järjestävät nämä palvelut, ja 1.1.2019 vastuu palveluiden järjestämisestä siirtyy maakunnalle. Satasoten valmistelussa ovat mukana Satakunnan kunnat, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Seuraa maakuntauudistuksen viestintäkanavia

Satakunta 2019

verkkosivu www.satakunta2019.fi

Facebook www.facebook.com/satakunta2019

Twitter www.twitter.com/satakunta2019

Satasote

verkkosivu www.satasote.fi

Facebook www.facebook.com/satasote

Twitter www.twitter.com/satasote

 

Lisätiedot:
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, aluekehitysjohtaja Timo Vesiluoma 044 711 4330
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, hallintojohtaja Jukka Mäkilä 044 092 8000
Satasoten muutosjohtaja Terttu Nordman 044 701 8053
Lisätietoja maakuntauudistuksesta Alueuudistus.fi http://alueuudistus.fi/mika-on-maakuntauudistus
Lisätietoja sote-uudistuksesta Alueuudistus.fi http://alueuudistus.fi/mika-on-sote-uudistus