Satakunnan maakuntauudistuksen linjaukset etenevät kevään aikana

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntauudistuksen johtoryhmä kuuli tänään 8.3. kokouksessaan katsauksen ja kävi keskustelua maakuntauudistuksen väliaikaisesta valmistelutoimielimestä (lyhenne VATE). Maakuntahallitus, Satasoten ja maakuntauudistuksen johtoryhmät kokoontuvat seminaariin 6.4. käsittelemään väliaikaisen valmistelutoimielimen perustamista. Luonnos siitä etenee maakuntahallituksen käsittelyyn 10.4., jonka jälkeen edustajien hyväksymis- ja nimeämispyynnöt lähtevät kuntiin ja muille tahoille. Maakuntahallitus nimeää väliaikaishallinnon kokouksessaan 12.6., ja se aloittaa toimintansa 1.7.2017. VATE luo edellytykset ensimmäisissä maakuntavaaleissa 28.1.2018 valittavan maakuntavaltuuston astumiseen tehtäväänsä 1.3.2018 ja uuden maakunnan aloittamisen 1.1.2019.

– Valmisteluryhmien työt etenevät hyvin, joskin uudistuksen kokonaisuudessa on paljon vielä epävarmuustekijöitä. Maalis-huhtikuun aikana maakuntauudistuksen valmistelu saa paljon lisää sisältöä ja valmistelun tiedot selkeytyvät, sanoo vs. maakuntajohtaja, maakuntauudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Asko Aro-Heinilä.

Henkilöstön virallinen yt-menettely käydään vuoden 2018 loppupuolella nykyisten työnantajaorganisaatioiden toimesta, ja mukana yhteistyössä on uusi maakuntakonserni. Sitä ennen organisaatioiden johto on velvollinen pitämään työntekijät tietoisina muutosten vaikutuksista työhön ja organisaatioon.

Maakuntauudistuksessa edetään siis kartoituksista kohti toimeenpanoa; Satakunnan esivalmisteluvaiheen nykytilan kartoitukset ovat pääosin valmiina maaliskuun aikana. Ensimmäinen valmistunut maakuntalakipaketti on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä, ja se valmistuu kesäkuussa. Toinen maakuntalakipaketti sisältäen valinnanvapauslainsäädännön sekä aluekehitysjärjestelmän ja kasvupalveluiden lait etenevät eduskuntaan syksyllä.

Lisätiedot:
vs. maakuntajohtaja, maakuntauudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Asko Aro-Heinilä 050 350 1505
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, aluekehitysjohtaja Timo Vesiluoma 044 711 4330
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, hallintojohtaja Jukka Mäkilä 044 092 8000

Maakuntauudistus Satakunta 2019
verkkosivu www.satakunta2019.fi
Facebook www.facebook.com/satakunta2019
Twitter www.twitter.com/satakunta2019