Henkilöehdotukset maakuntauudistuksen väliaikaishallintoon huhtikuun aikana

with Ei kommentteja

Maakuntahallitus päätti sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) valmistelun edistämisestä tänään. Kokouksessa hyväksyttiin toimintamalli väliaikaishallinnon perustamiseksi 1.7.2017 alkaen. Mallin mukaan VATE:sta tulee monijäseninen toimielin, joka muodostuu maakunnalle henkilökuntaa luovuttavien toimijoiden 15 substanssiosaamista omaavista viranhaltijoista ja heille valittavista varaedustajista. Kuntaedustajia heistä on kahdeksan. Satakunnan sairaanhoitopiiri saa kaksi edustajaa ja Satakunnan pelastuslaitos, Satakunnan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY, Satakunnan TE-toimisto sekä Satakuntaliitto kukin yhden edustajan. Jäsenet jäävät lähettävän organisaation palvelukseen, joka vastaa myös heidän kuluistaan. Muutoksessa mukana olevilta organisaatioilta pyydetään ehdotukset väliaikaishallinnon kokoonpanoksi huhtikuun aikana. Avukseen asioiden valmisteluun VATE saa valtion rahoittaman runkoesikunnan ja taustalleen vapaaehtoisen poliittisen seurantaryhmän. Teemakohtaiset valmisteluryhmät jatkavat toimintaansa, ja niiden valmistelua tiivistetään.

Sote- ja maakuntauudistus uudistaa aluehallintoa ja tehtäviä kuntien, maakuntien ja valtion välillä. Tavoitteena on asiakaslähtöinen, palveleva ja kustannustehokas julkinen hallinto. Eduskunta käsittelee uudistukseen liittyviä lakeja kesäkuussa. Väliaikaisen valmistelutoimielimen on määrä aloittaa 1.7.2017. Uuden maakunnan maakuntavaltuusto valitaan suoralla kansanvaalilla 28.1.2018, ja sen toimikausi alkaa 1.3.2018. Tehtävien järjestämisvastuu sekä henkilöstö siirtyvät maakunnille kokonaisuudessaan 1.1.2019 alkaen. Lisätietoa Satakunnan maakuntauudistus, Satakunnan soteuudistus sekä Alueuudistus.fi.

Lisätiedot: maakuntauudistuksen projektipäällikkö, hallintojohtaja Jukka Mäkilä 044 092 8000
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, aluekehitysjohtaja Timo Vesiluoma 044 711 4330