Satakunnassa halutaan aloittaa uuden maakunnan hallinto mahdollisimman pian

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntauudistuksen johtoryhmä totesi tänään kokouksessaan, että Satakunnassa on vahva tahto aloittaa uuden maakunnan rakentaminen heti, kun maakuntahallitus on asettanut väliaikaishallinnon valmisteluelimet. Tavoite on heinäkuun alussa, vaikka lainsäädäntö vahvistuisikin myöhemmin.

– Tällä hetkellä valmistelun painopiste on koordinaatiossa, jotta saadaan hyvä ja toimiva maakuntahallinto syntymään, korostaa vs. maakuntajohtaja, maakuntauudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Asko Aro-Heinilä.

Koordinointityö on käynnissä, ja mallista edustajineen on tarkoitus päättää maakuntahallituksen kesäkuun kokouksessa.  Vapaaehtoiseen poliittiseen ohjausryhmään on tulossa 15 jäsentä samoin kuin virkamiehistä koostuvaan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen, joka on uuden Satakunnan maakunnan ensimmäinen toimivaltainen elin. Työn tueksi tulee asioita valmistelevia, palkattuja työntekijöitä.

Uuden maakunnan ICT-palveluiden järjestämiseen saadaan valtiolta erillistä rahoitusta. Kukin maakunta päättää, miten ICT-palvelut järjestetään olemassa olevia rakenteita ja tuottajia käyttäjien. Tavoite on mm. edistää sähköisiä palveluväyliä ja yhtenäistä kehittämistä alueella, maakuntien kesken ja Suomessa. ICT-asiantuntijan haku on auki Satasotella.

Väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa 1.7.2017 ja uusi maakuntaorganisaatio aloittaa 1.1.2019. Sote- ja maakuntauudistuksessa uudistetaan aluehallintoa ja kuntien, maakuntien ja valtion työnjakoa. Lisätietoa www.alueuudistus.fi.

Lisätiedot:
vs. maakuntajohtaja, maakuntauudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Asko Aro-Heinilä 050 350 1505
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, aluekehitysjohtaja Timo Vesiluoma 044 711 4330
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, hallintojohtaja Jukka Mäkilä 044 092 8000

Maakuntauudistus Satakunta 2019
verkkosivu www.satakunta2019.fi
Facebook www.facebook.com/satakunta2019
Twitter www.twitter.com/satakunta2019