Satakunnan sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin nimitettiin

with Ei kommentteja

Maakuntahallitus päätti Satakunnan sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) kokoonpanosta tänään. Siihen kuuluvat varsinaisina jäseninä Mari Levonen (Porin kaupunki), Aino-Maija Luukkonen (Porin kaupunki), Hanna-Leena Markki (Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä), Marja-Leena Alho (Rauman kaupunki), Juha Majalahti (Euran kunta), Jyrki Peltomaa (Huittisen kaupunki), Mika Hatanpää (Kankaanpään kaupunki), Jari Ruponen (Kokemäen kaupunki), Ermo Haavisto (Satakunnan sairaanhoitopiiri), Paula Asikainen (Satakunnan sairaanhoitopiiri), Pekka Tähtinen (Satakunnan pelastuslaitos), Juhani Sundell (Satakunnan TE-toimisto), Marja Karvonen (Satakunnan ELY-keskus), Anna-Leena Seppälä (Varsinais-Suomen ELY-keskus) ja Asko Aro-Heinilä (Satakuntaliitto, VATE:n puheenjohtaja).

Työtä tukee osaltaan vapaaehtoinen poliittinen ohjausryhmä, ja siihen kuuluvat Reijo Kallio (puheenjohtaja), Harri Kivenmaa, Harri Lehtonen, Leena Jokinen-Anttila ja Diana Bergroth-Lampinen (SDP, 5), Emilia Syväsalmi, Juha Rantasaari ja Kari Hannus (Kokoomus, 3), Tapio Huhtanen, Satu Pietilä ja Keijo Kerola (Keskusta, 3), Oili Heino ja Petri Salminen (Vasemmistoliitto, 2), Marianne Ostamo ja Markku Palomäki (Perussuomalaiset, 2).

Väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) ja vapaaehtoisen poliittisen ohjausryhmän kokoonpanot varajäsenineen löytyvät tältä Satakunta 2019 -verkkosivuilta.

VATE aloittaa esivalmistelun johtavana elimenä 1.7.2017 alkaen, ja samasta ajankohdasta lakkautetaan Satasoten ja maakuntauudistuksen johtoryhmät. VATE valmistelee uuden maakunnan toimintaa virkamiehinä. Avukseen asioiden valmisteluun VATE saa valtion pääosin rahoittaman projektitoimiston. Tammikuun maakuntavaaleissa valittava maakuntavaltuusto alkaa keväällä 2018 tehdä päätöksiä liittyen uuteen maakuntaan.

Maakuntahallitus hyväksyi myös Satakuntaliiton toimimisen valinnanvapauspilottien isäntäorganisaationa edellyttäen, että Satakunnan kunnat riittävän suurella väestöosuudella (vähintään 80 %) päättävät hakeutua pilotteihin. Lisäksi maakuntahallitus päätti hakea lisärahoitusta Valtiovarainministeriön 15.6.2017 päivätyn kirjeen mukaisesti. Avustuksen määrä on korkeintaan 90 % pidentyneen esivalmisteluvaiheen hyväksyttävistä arvonlisäverottomista kustannuksista ajalla 1.7.-30.9.2017. Puuttuvat kustannukset kattaa Satakuntaliitto.

Katso vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilän haastattelu kokouksen jälkeen – aiheena maakuntauudistus ja väliaikaishallinto.

Sote- ja maakuntauudistus uudistaa aluehallintoa ja tehtäviä kuntien, maakuntien ja valtion välillä. Tehtävien järjestämisvastuu sekä henkilöstö siirtyvät maakunnille kokonaisuudessaan 1.1.2019 alkaen. Lisätietoa Satakunnan maakuntauudistus, Satakunnan soteuudistus sekä Alueuudistus.fi.

Lisätiedot:
vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä 050 350 1505
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, hallintojohtaja Jukka Mäkilä 044 092 8000
maakuntauudistuksen projektipäällikkö, aluekehitysjohtaja Timo Vesiluoma 044 711 4330