Satakunnan maakuntauudistus etenee vahvasti

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntauudistus etenee vahvasti. Valtion rahoitus maakuntauudistuksen valmisteluun on käytettävissä 1.7. alkaen. Maakuntauudistuksen muutosorganisaation johtajat siirtyivät päätoimisesti tehtäviinsä ja myös uutta osaamista on rekrytoitu työskentelyn tueksi. Maakuntauudistuksen henkilöstö saa myös yhteiset toimitilat Puuvillasta.

Satakuntaliiton aluekehitysjohtaja Timo Vesiluoma ja Satakuntaliiton hallintojohtaja Jukka Mäkilä siirtyivät 1.7. alkaen maakuntauudistuksen muutosjohtajan tehtäviin. Vesiluoman vastuualueena ovat elinvoimapalvelut (aluekehitys, alueiden käyttö, kasvupalvelut ja maaseutupalvelut) Mäkilän vastatessa konsernihallinnosta (talous, hallinto, ICT, henkilöstö ja viestintä). Mäkilä toimii 14.8. asti myös Satakuntaliiton tehtävissä, jonka jälkeen Satakuntaliiton vs. hallintojohtajana aloittaa Karoliina Hentunen. Hentunen siirtyy Satakuntaliittoon Satakunnan sairaanhoitopiirin talouspäällikön tehtävästä. Satakuntaliiton vs. aluekehitysjohtajaksi nimitettiin Katja Laitinen. Laitinen on aiemmin toiminut Satakuntaliiton aluekehitysasiantuntijana.

Maakuntauudistus on saanut vahvistuksekseen myös uutta osaamista ICT- ja viestintäasiantuntijoista. ICT-asiantuntija Arttu Perttula aloitti tehtävässään 3.7. vastuualueenaan uuden maakunnan tieto- ja viestintäteknologian kehittäminen sekä kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu. Viestintäasiantuntija Taru Naskali aloitti tehtävässään 12. kesäkuuta vastuualueenaan maakuntauudistuksen viestintä. Maakuntauudistuksen henkilöstöön kuuluvat myös jo aiemmin Satasoten kautta uudistustyöhön palkatut lakimies Päivi Vuorinen ja muutosjohtaja Terttu Nordman.

Maakuntauudistuksen projektitoimistoon, jossa Satakunnan maakuntauudistuksen ja Satasoten valmistelu yhdistyy, tullaan kesän ja syksyn aikana palkkaamaan lisää osaamista esimerkiksi henkilöstö- ja taloushallinto-osaamisen valmisteluun. Maakuntauudistuksen henkilöstö siirtyy uusiin toimitiloihinsa Puuvillaan kesän aikana.

Satakunnan maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) aloitti esivalmistelun johtavana elimenä 1.7.2017. VATE luo edellytykset sille, että maakuntavaltuusto voi aloittaa tehtävänsä ja uusi maakunta toimintansa 1.1.2019. Avukseen asioiden valmisteluun VATE saa projektitoimiston, jonka rahoittaa pääosin valtio. VATE:n työtä tukee osaltaan myös vapaaehtoinen poliittinen ohjausryhmä.

Maakuntauudistus uudistaa aluehallintoa ja tehtäviä kuntien, maakuntien ja valtion välillä. Tehtävien järjestämisvastuu sekä henkilöstö siirtynevät maakunnille kokonaisuudessaan 1.1.2019 alkaen.

Lisätietoja antavat:
Asko Aro-Heinilä, vt. maakuntajohtaja, puh. 050 350 1505
Jukka Mäkilä, muutosjohtaja, puh. 044 092 8000
Terttu Nordman, muutosjohtaja, puh. 044 701 8053
Timo Vesiluoma, muutosjohtaja, puh. 044 711 4330