Sote- ja maakuntauudistus voimaan 1.1.2020, maakuntavaalit lokakuussa 2018

with Ei kommentteja

 

Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että uudistus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen. Maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018.

Eduskunnan käsittelyssä oleviin lakiesityksiin tehdään perustuslakivaliokunnan 29.6.2017 lausunnon edellyttämät muutokset. Valinnanvapauslain osalta hallitus antaa uuden hallituksen esityksen alkuvuodesta 2018. Eduskunnan jo käsittelyssä oleviin sote-järjestämis- ja maakuntalakeihin tehdään perustuslakivaliokunnan edellyttämät muutokset eduskunnan valiokunnissa ministeriöiden vastinemenettelyllä. Muilta osin sote- ja maakuntauudistuksen lakiesitykset eivät ole auki. Perustusvaliokunnan toiveen mukaisesti maakunta-, sote- ja valinnanvapauslait käsitellään eduskunnassa yhtäaikaisesti. Valinnanvapauden kokeiluja ja pilottihankkeita viedään eteenpäin. Uuden valinnanvapauslakiesityksen valmistelu tapahtuu valtioneuvoston ilmoittaman aikataulujanan mukaisesti.

Päätöksenteon varmistamiseksi ja sote-uudistuksen kolmen miljardin euron kustannusten vähentämistavoitteen saavuttamiseksi talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee valinnanvapauslakiehdotuksen ennen lopullisen hallituksen esityksen antamista.

Liite: Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu ja toteutus

Lisätiedot Satakunnan osalta:
Asko Aro-Heinilä, vt. maakuntajohtaja, puh. 050 350 1505
Jukka Mäkilä, muutosjohtaja konsernihallinto, puh. 044 092 8000
Terttu Nordman, muutosjohtaja sote, puh. 044 701 8053
Timo Vesiluoma, muutosjohtaja elinvoima, puh. 044 711 4330