Vapaaehtoinen poliittinen ohjausryhmä piti ensimmäisen kokouksensa

with Ei kommentteja

Satakunnan poliittinen ohjausryhmä piti ensimmäisen kokouksensa tiistai-iltana 29.8. Järjestäytymisen lisäksi kokouksessa käytiin läpi yleiskatsaus maakuntauudistuksen nykytilanteeseen ja etenemiseen.

Satakunnan maakuntahallituksen nimittämään poliittiseen ohjausryhmään kuuluvat Reijo Kallio, Harri Kivenmaa, Harri Lehtonen, Leena Jokinen-Anttila ja Diana Bergroth-Lampinen (SDP), Emilia Syväsalmi, Juha Rantasaari ja Kari Hannus (Kokoomus), Tapio Huhtanen, Satu Pietilä ja Keijo Kerola (Keskusta), Oili Heino ja Petri Salminen (Vasemmistoliitto), Marianne Ostamo ja Markku Palomäki (Perussuomalaiset).

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Reijo Kallio. Varapuheenjohtajiksi valittiin Emilia Syväsalmi sekä Tapio Huhtanen.

–  Maakuntauudistusta viedään Satakunnassa määrätietoisesti eteenpäin. Poliittinen ohjausryhmä pyrkii osaltaan aktiivisesti edistämään muutoksen etenemistä, kertoo ohjausryhmän puheenjohtaja Reijo Kallio.

Kokouksessa annettiin pysyvä läsnäolo-oikeus maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilälle, muutosjohtaja Terttu Nordmanille, Jukka Mäkilälle ja Timo Vesiluomalle, viestintäasiantuntija Taru Naskalille sekä lakimies Päivi Vuoriselle.

Poliittisen ohjausryhmän ensimmäisessä kokouksessa käsiteltiin maakuntajohtajan ja muutosjohtajien alustusten kautta maakuntauudistuksen valmistelun ajankohtaistilannetta ja aikatauluja. Kokouksessa keskusteltiin myös Maakuntien Tilakeskus Oy:n roolista uudessa maakunnassa, VATE:n projektitoimiston rekrytointisuunnitelmasta ja uuden visuaalisen ilmeen hyödyntämisestä osana Satakunnan maakuntauudistuksen viestintää.

Satakunnassa maakuntauudistusta edistetään johdonmukaisesti. Poliittinen ohjausryhmä toimii yhteistyössä viranhaltijoista muodostetun väliaikaisen toimielimen kanssa: ohjausryhmän tehtävänä on antaa näkemyksiä ja ehdotuksia väliaikaiselle valmistelutoimielimelle. Poliittinen ohjausryhmä osaltaan tukee maakuntauudistuksen toisen esivalmisteluvaiheen työskentelyä.