Muutosjohtaja Vesiluoma mukaan maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valtakunnalliseen valmisteluryhmään

with Ei kommentteja

Satakunnan muutosjohtaja Timo Vesiluoma on valittu mukaan maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valtakunnalliseen valmisteluryhmään. Vesiluoma toimii Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattilan varajäsenenä.

Ryhmän puheenjohtajana toimii muutosjohtaja Pauli Harju (valtiovarainministeriö) ja varapuheenjohtajana Sinikka Salo (sosiaali- ja terveysministeriö). Valtakunnallisessa valmisteluryhmässä on yhteensä 34 jäsentä tai asiantuntijaa.

Valtakunnallisen valmisteluryhmän tavoitteena on tukea maakunnissa tapahtuvaa konkreettista uudistustyötä sen valmistelu- ja käynnistämisvaiheessa. Ryhmä toimii kiinteässä yhteistyössä uudistuksen alueellisen toimeenpanon vastuuvalmistelijoiden kanssa. Osaltaan se päättää asioista, jotka viedään käsiteltäviksi maakuntauudistuksen projektiryhmään ja maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valtakunnalliseen yhteistyöryhmään. Ryhmä korvaa aiemmin asetetut maakuntauudistuksen ja sote-uudistuksen erilliset toimeenpanon valtakunnalliset valmisteluryhmät. Ryhmän toimikausi on 10.10.2017 – 15.4.2019.

Valmisteluryhmä tarjoaa alueille mahdollisuuden seurata kansalliseen maakuntauudistuksen toimeenpanoa ja tuoda siinä maakuntien näkemyksiä esiin.