Poliittisessa ohjausryhmässä katsaus maakuntauudistustyön ajankohtaisasioihin

with Ei kommentteja

Satakunnan poliittinen ohjausryhmä kokoontui tiistai-iltana 14.11. ajankohtaisasioiden pariin täydennetyllä kokoonpanolla. Satakunnan vihreiden piirihallitus nimesi 11.11. edustajakseen Kaarina Ranteen Porista ja hänen varajäsenekseen Irmeli Elomaan Kankaanpäästä.

Poliittisen ohjausryhmän kokous käynnistyi maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelman lausuntokierroksen tulosten käsittelyllä. Yhteensä 13 muutosorganisaatiota jätti lausuntonsa toimintasuunnitelmasta perjantaihin 10.11. mennessä.

− Lausunnoissa todettiin mm. suunnitelmaluonnoksen olevan kattava ja valmisteluprosessin olevan vahvasti liikkeellä. Niissä tuotiin esille esimerkiksi pienten kuntien osallisuutta ja otettiin kantaa työterveyshuoltoon, valmisteluryhmien toimintaan sekä eri toimijoiden ja kuntien rajapintatyöskentelyyn. Lausuntojen perusteella suunnitelmaluonnosta voidaan pitää kattavana kokonaisuutena, tiivistää poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Reijo Kallio.

Lausunnot tullaan käsittelemään myös VATE:ssa. Toimintasuunnitelmaa kehitetään niiden pohjalta tarpeellisilta osin.

Myös palvelusetelikokeiluhankkeesta ja valinnanvapauslakiluonnoksesta sekä niiden käytännön toteutumisesta keskusteltiin kokouksessa aktiivisesti. Satakunnan palvelusetelikokeiluhanke on tarkoitus toteuttaa ajalla 12/2017 – 12/2018. Palvelusetelikokeiluhankkeessa on tarkoitus mallintaa ja kokeilla henkilökohtaisen budjetin sekä palvelusetelin käyttöä rajatuissa palveluissa maakunnallisesti. Valinnanvapauslain lausuntokierros puolestaan on käynnissä 3.11. – 15.12.2017.

Kokouksessa luotiin muutosjohtajien johdolla katsaus valmisteluryhmien toimintaan sekä avoinna olevien rekrytointien tilanteeseen. Valinnat avoinna oleviin rekrytointeihin on tarkoitus tehdä loppuvuoden 2017 kuluessa, sillä useimmat työsuhteista alkavat tammikuun 2018 alusta.