Satakunnan maakuntauudistuksessa uusia työntekijöitä

with Ei kommentteja

Satakunnan maakuntauudistus on saanut tuekseen uutta osaamista. Lokakuussa tehtävissään aloitti Satasote hankkeiden viestinnän projektisuunnittelija Katri Martens. Marraskuussa työnsä aloitti kaksi asiantuntijaa: maakuntauudistuksen henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija Kaisa Kausto-Uski ja maakuntauudistuksen talousasioista vastaava Tuomas Hatanpää.

Hankkeiden parissa työskentelevä viestinnän projektisuunnittelija Katri Martens toteuttaa kaikkien hankkeiden viestintää. Hänen työhönsä kuuluvat mm. taittotyöt, verkkosivujen hallinnointi ja monet muut viestintään ja markkinointiin liittyvät työt.

− Työnkuvani on erittäin monipuolinen ja kiinnostava. Hankkeiden parissa työskenteleminen on minulle uutta ja otan haasteen vastaan erittäin motivoituneena. Vastaanotto on ollut aivan mahtava ja lähden innolla toteuttamaan lukuisia uusia ideoita, joita ensimmäisten viikkojen aikana on syntynyt, Martens kertoo.

Maakuntauudistuksen henkilöstöasioiden vastuuvalmistelijana toimii lokakuusta alkaen Kaisa Kausto-Uski.  Kausto-Uski siirtyi tehtäväänsä Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelussuhdepäällikön tehtävästä. Henkilöstöasioiden vastuuvalmistelijana hän valmistelee henkilöstön siirtymistä maakuntakonserniin liikkeen luovutuksella sekä maakunnan henkilöstö- ja palkkahallinnon käynnistämistä.

− Olen ollut toteuttamassa liikkeen luovutuksia ja uuden toiminnan käynnistämistä ennenkin, mutta nyt mittakaava on aiempiin kokemuksiin verrattuna yli kymmenkertainen. Tämä on varsinkin viestinnällinen haaste. Lainsäädännön valmistelukiemurat aiheuttavat sen, että  emme vielä pysty kertomaan tulevaisuudesta niin konkreettisesti kuin olisi tarpeen. Onneksi henkilöstö osallistuu valmisteluun mm. YT-elimen ja valmistelutyöryhmien kautta, ja tietoa saa helposti myös verkosta (satakunta2019.fi ja satasote.fi) ja sosiaalisesta mediasta, Kausto-Uski kertoo.

Maakuntauudistuksen talousasioiden valmistelusta vastaava Tuomas Hatanpää siirtyi uusiin tehtäviinsä 50% työajalla marraskuussa. Hatanpää siirtyi tehtäviinsä Porin kaupungin talousyksikön päällikön tehtävästä. Hatanpää vastaa mm. maakunnan talouden simuloinnista.

− Tarkoituksena on simuloida maakunnan talousarvioprosessia yhdessä valtiovarainministeriön ja muiden ohjaavien ministeriöiden kanssa. Samalla arvioidaan mahdollisimman luotettavasti maakunnan talouden kehys. Tehtävä on haastava, mutta erittäin kiinnostava, Hatanpää kertoo.